İşlerimiz

Mimari Tüm Sorunlarınız için Çözümlerimiz Var!

Villa Tadilat

Villa Tadilat

Villa tadilat, var olan bir villanın elden geçirilme işlemlerinin tümüdür. İçinde zamanın büyük bir bölümünün geçirildiği alanların tümüyle daha yaşanabilir ve estetik bir görünüm kazanması, villa tadilatına ehemmiyet kazandırır. Villa tadilat işlemleri, şu adımlardan oluşur:

  • Tasarım ve Planlama

Tadilat aşamasında yapılacak tüm işlerin planı, mimar tarafından projeye uyarlanır ve uygulama projesi şeklini alır. Sonrasında oluşabilecek muhtemel hatalar, proje aşamasında bertaraf edilmeye çalışılır. Yenileme aşamasında yapılmak istenenlerin tümü listelenmeli ve ona göre bir finansman sağlanmalıdır. Mimari proje için ilgili yerlerden gerekli izinlerin alınması elzemdir.

  • Yapısal Unsurlar

Villaya ilişkin tüm dış unsurlar elden geçirilmeli ve yapısal süreçler eksiksiz bir şekilde tamamlanmalıdır. Bu süreçler içerisinde dış duvarlar, çatı ve cephe işlemleri yer almaktadır.

  • Zemin ve Duvarlar

Villa tadilat çalışmalarının başlangıç aşamasında elden geçirilmesi gereken yerler zemin ve duvarlardır. Duvarlar kaplanabilir, asma tavan yapılabilir veya duvarlar yıkılarak yeni yaşam alanları oluşturulabilir. Bununla birlikte duvar örülmesi yoluyla geniş alanlar, 2 farklı yaşam alanına çevrilebilir. Duvarların deseni, rengi bir bütüncül olarak ve dekorasyon da hesaba katılarak düşünülmelidir. Zemin ve duvarların birbiriyle uyumlu olması şıklık ve estetiklik adına oldukça mühimdir.

  • Dekorasyon

Villanın tadilatına yönelik tüm işlemler tamamlandıktan sonra dekorasyonun da yapılan tadilatın önemli bir tamamlayıcısı olduğu unutulmadan villanın tadilata uyumlu bir şekilde dekore edilmesi gerekir.

balikesir-tadilat
Mimari Tasarım

Mimari Tasarım

Mimari tasarım, gündelik hayat içerisinde karşımıza çıkan yapısal ve mekansal tüm unsurların, eşyaların, üzerinde mesafeler katedilen yolların, yolların üzerinde bulunan bitki ve ağaçların; estetik ve fonksiyonel anlayış doğrultusunda tasarlanmasıdır. Mimarlar ve diğer meslek grubundan ilgili pek çok kişi, mimari tasarım süreci içerisinde yer alabilir. Mimari tasarım, bazen bir eşya dizaynında kullanılırken bazen de sokakta bulunan canlı ve cansız varlıklara ilişkin bir süreci kapsayabilir. Dolayısıyla, mimari tasarım çok geniş olarak değerlendirilebilecek bir alandır.

Her mimari tasarım, kendine göre bir planlama, proje ve inşa süreci barındırır. Bina veya mekan tasarımı, daha spesifik bir şekilde değerlendirilebilir. Yani amaçlanan ve sonuçlanan, daha bilindik bir süreç doğrultusunda yürütülebilir.

Mimar Tasarım Aslında Nedir?

Mimari tasarım süreci, fonksiyonel bir açıdan bakılarak yürütülmelidir. Aksi takdirde, ortaya konan mimari eserin herhangi bir işlerliği ortaya koyulamayabilir. Fonksiyonellik iki açıdan incelenmesi gereken bir durumdur ve bunları şöyle sıralayabiliriz:

  • Teknik Fonksiyonellik

Teknik fonksiyonellikten kasıt, ortaya konulan mimari tasarımın kendisinden bekleneni gerçekleştirmesi yani temel fonksiyonların sağlanabildiği eserlerin meydana getirilmesidir. Burada olması gereken mühim kıstas, kısaca işlerliktir.

  • Ergonomik Fonksiyonellik

Mimari tasarım sonucunda ortaya çıkan eser, en verimli ve sağlıklı bir biçimde kullanılmaya namzet olmalıdır. Eserin içinde bulunduğu mekanda veya ortamda amacına uygun ve faydalı olması gerekir. Eserin kullanışlı olup olmadığı mutlaka gözetilmelidir.    

 

Mutfak Dolabı

Mutfak Dolabı

Günümüzde, evde vaktimizin çoğunun geçtiği ve sıklıkla kullandığımız yerlerden biri de mutfaktır. Bu bakımdan mutfak, evde kullanışlı ve estetik görsele sahip olmasını istediğimiz mecralar arasında en başta sayılır. Bu denli mühim yaşam alanlarından biri olarak kabul edilen mutfağa ait dekorasyonun en önemli parçalarından biri mutfak dolabı olarak değerlendirilir. Mutfak dolabı mutfağın hem daha derli toplu hem de daha estetik görünmesi açısından önemli bir araçtır.

Mutfak Dolabı Nasıl Olmalıdır?

Her mutfak kendine göre bir ölçüye sahiptir. Ayrıca musluk, priz ve lavabo gibi unsurlar her mutfakta farklı bir şekilde konumlanmıştır. Bu nedenle, bir mutfak dolabı alınacağı vakit dikkat edilmesi gerekli bazı mevzular bulunmaktadır. Bu mevzular arasında; mutfak dolabının konumlandırılacağı yer, mutfak dolabına yerleştirilecek olan eşyaların boyutu, mutfak dolabının mutfağın sahip olduğu renkle yakaladığı ahenk ve mutfak dolabının kullanışlı bir yapıya sahip olup olmadığı gibi kriterler yer alır. Diğer bir kriter olarak da mutfağın genişliği sayılabilir. Tüm bu kriterlere uygun bir mutfak dolabı bulmak meseledir. 

Mutfak Dolabı Nereden Alınır?

Mutfak dolabı satışı yapan pek çok firma bulunsa da önemli olan bu firmalar bünyesinde mutfağa uygun ve uyumlu bir mutfak dolabının bulunup bulunmayacağıdır. Firmamız istediğiniz kriterler doğrultusunda ve mutfağınızın ölçülerine uyumlu mutfak dolabı tasarlar, imal eder ve eksiksiz bir şekilde teslimini gerçekleştirir.  

Banyo Dolabı

Banyo Dolabı

Hijyenik ürünlerin, tuvalet malzemelerinin, havluların, banyoda en sık kullanılan teknolojik aletlerin veya malzemelerin konulduğu yer, genellikle banyo dolabı olmaktadır. Farklı yapı malzemeleriyle üretilebilen banyo dolabı, banyo tasarımını ve görünümünü derinden etkiler. Kısaca, banyo dolabının banyo açısından ayrı bir misyonu bulunmaktadır.

Banyo Dolabı Nasıl Olmalıdır?

Banyo dolabı alırken dikkat edilen en temel mevzular, boyut, görsellik ve kullanışlılıktır. Bu unsurlar gözetilmeden edinilen banyo dolabı, sonrasında ivedilikle değiştirilmesi gereken bir eşyaya dönüşür. Banyo dolabının, içinde bulunduğu banyonun görselliğini bozmaması gerekir. Ayrıca banyo dolabının konumlandırılacağı yer, çok iyi seçilmelidir. Bununla birlikte, banyo dolabının ortama ait diğer unsurlar hesap edilerek ve banyonun ölçülerine uyumlu biçimde alınması yerinde olur.

Banyo Dolabı Nereden Alınır?

Banyo dolabı satışı yapan pek çok firma bulunmakta olup bu firmalar genelde standart ölçülere sahip banyo dolaplarının satışını yapmaktadır. Söz konusu banyo dolapları da işlevsellik ve görsellik açısından yeterince tatmin edici özelliklere sahip olamayabilmektedir. Bunun için her türden banyo dolabı siparişi alan, istenilen dolabı alınan ölçüler çerçevesinde ve tamamen kişilere özgü bir şekilde üreten firmalar tercih edilebilir.

Firmamız, isteklerinizle uyumlu ve banyonuzun ölçülerine uygun banyo dolabı tasarlar, imal eder ve tüm işlemleri tamamlanmış olarak sizlere teslimini gerçekleştirir. Böylelikle banyonuzun niteliklerini daha estetik biçimde yansıtan ve kullanışlı bir banyo dolabına kavuşmuş olursunuz.

Elektrik tesisatı

Elektrik Tesisatı

Elektrik tesisatı, günümüzde her evde bulunan ve bir evin olmazsa olmaz tesisatlarının başında gelir. Elektrik tesisatı; yüksek derecede bilgi isteyen, düzenli çalışma gerektiren bir proje olarak değerlendirilir. Tesisat döşenirken sadece döşenecek yere değil etrafına da yeterince önem vermek gerekir. Tesisat döşenmeden önce lazım olacak tüm materyallerin temin edilmesi ve sonrasında işe koyulunması gerekir. Boru, dirsek, buat, kasa ve priz bunlardan bazılarıdır.

Elektrik Tesisatı Kurulurken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Elektrik tesisatı kurulurken dikkat edilmesi gerekenler şu şekilde sayılabilir:

  • Tavan borusu döşenirken buat ve lamba türündeki alıcılar hesap edilmelidir.
  • Tavan borusunun ağzı düzgün biçimde kesilmelidir.
  • Kesme işlemi için boru etrafını bir kez gezip kesik bölümün her 2 tarafından boruyu bükerek iki parçaya ayırmak yeterli olacaktır.
  • Tavan borularının sert olmasına dikkat edilmelidir ve tavan borusunun demirle ezilmemesi için küçük düz taş ya da tahta takoz kullanılmalıdır.
  • Demir altına gelen kısımlar, takoz ile ya da taş ile borunun yan tarafından koruyarak konulmalıdır.
  • Lamba bağlantı noktalarına harç girmemesine dikkat edilmelidir. Lamba donanım kısmının montajı için tahta parçası kullanılmalıdır.
  • Tavan borusunun beton döküldüğü sıradayerinden oynamaması için tahta takoz kullanılarak sabitlenmesi gerekir.
  • Duvar boruları döşenirken binanın yıpranmamasına özen gösterilmelidir. Kıvrımın çok olduğu yerlerde spiral boru tercih edilmelidir.
  • Boru döşenecek yerler boruların tümünü alabilecek ölçüde kırılmalıdır.
alçıpan

Alçıpan

İç kısmı alçıyla doldurulmuş; dış yüzeyi kartonla kaplanmış olan plakalardan oluşan yapıya alçıpan denir. Bu plakalar, belli ebatlarda ve formlarda seri biçimde üretilir. Farklı çeşitleri bulunur. Bazı alçıpanlar yangına dayanım gösterirken bazıları suya dayanıklı olmakta; bazıları da hem yangına hem de suya dayanıklı şekilde üretilmektedir. Diğer bir alçıpan türü ise akustik alçıpanlardır. Alçıpan çeşitleri üretildikleri malzemeye göre değişebilmekte olup kullanım alanlarına göre de değişkenlik göstermektedir.

Alçıpan Çeşitleri Nelerdir?

Suya dayanıklı olan alçıpanlar, yeşil alçı levha olarak geçmektedir. Suyu itici özelliğe sahiptir. Bu sayede, ıslaklığa müsait mekanlarda kullanılabilir. Suya dayanıklı olması, içinde bulunulan ortamda büyük kolaylık ve avantaj sağlar. Bu tip alçıpanların temizliği ve üzerine mermer, seramik gibi malzemelerin uygulanması kolaydır. Bazı modelleri hem neme hem de küfe karşı dayanıklıdır. Bu alçıpan çeşitleri, küf oluşumuna dayanıklı olması ve yüksek yüzey kalitesi sebebiyle evlerde mutfak ve banyo gibi yaşam alanlarında sıklıkla tercih edilir.

Yangına dayanıklı alçıpanların ön yüzü pembe kağıtla kaplıdır. İçeriğinde cam elyaf bulunur. Böylelikle yangına karşı dayanıklılığı arttırılmıştır. Hem yangına hem suya dayanıklı olan alçıpanların ise ön yüzü yeşil kağıtla kaplıdır. Kaliteli yüzey, hoş bir görünüm elde edilmesini sağlayan alçıpanlar, son derece kolay bir şekilde uygulanır.

Akustik koşulların iyileştirilmesi amacıyla kullanılan akustik alçıpanlar, geniş mekanlardaki yankılanmayı azaltmada etkili olur. 

daire tadilatı

Daire Tadilatı

Yaşam alanları olarak sayılacak başlıca mekanlar, ev ve ofislerdir. İçinde yaşamaktan belli bir zaman sonra sıkılınan ev ve ofis ortamları, daire tadilatı sayesinde bambaşka mecralara çevrilebilir. Böylesi bir tadilat işinin; tüm planı ve projeyi eksiksiz yürüten, çalışmalarını profesyonelce sürdüren ve koordine çalışan ekibe sahip olan, alanında tecrübeli firmalara yaptırılması yerinde olur. Böylelikle tadilat sonucu ortaya çıkan yeni görünüm ve içinde bulunan ortamın kullanışlılığı konusunda herhangi bir tereddüde düşülmez; son derece huzurlu ve emin bir şekilde daire, işi yapacak olan ekibe teslim edilir.

Daire Tadilatı Nedir?

Daire tadilatı denilince akla bir dairenin tüm unsurlarıyla birlikte tamamen değişimi gelebilir veya daire içinde yapılacak kısmi değişikliklerle ortaya farklı bir daire formatı çıkarılabilir. Yani ev veya ofis tadilatına girişildiğinde bazen mekanın tamamı baştan aşağıya değiştirilir bazen de sahip olunan bütçenin elverdiği ölçüde değişikliklere gidilip apayrı bir ambiyans yakalanılmaya çalışılır.

Tadilatın tüm daireye yapılması planlanıyorsa belli bir süreliğine yaşanılan yerin değiştirilmesi gerekir. Belli bir kısmı içeren tadilat için ise işlemlerin gerçekleştirileceği alandaki eşyaların üzerinin bir naylon ya da örtüyle kapatılması yeterlidir. Böylelikle ortamda bulunan eşyalar, tadilat sırasında zarar görmemiş olur. Kısmi veya tamamen tadilat aşamalarının projenin verildiği firmaya net bir şekilde anlatılması, sonrasında herhangi bir sürprizle karşılaşılmaması adına son derece mühim bir eylemdir.

Fayans Seramik Kaplama

Fayans Seramik Kaplama

 

Mekanların genellikle tuvalet ve banyolarında fayans seramik kaplama kullanılır. Bunun sebebi, dayanıklı malzeme olması; uygulandığı zeminlerde hoş ve estetik görünüm elde edilmesidir. Fayans seramik kaplama uygulanan zeminler, şık duruş sergiler.

Fayans Seramik Kaplama Nedir ve Nasıl Elde Edilir?

Fayans seramik, duvarlarda hoş ve estetik görünüm yakalanması, kolayca temizlenebilmesi bakımlarından ıslanmaya müsait mekanlarda ve tezgah üzerlerinde kullanılan özel üretilmiş ince duvar kaplama plakasıdır. Düz veya kabartmalı olabilir. Standart tek renkte olabildiği gibi karışık renkli modelleri de mevcuttur. Birbirinden farklı ebatlarda üretilip uygulanacak zemine göre fayans seramik kaplama seçimi yapılmaktadır.

Saf kilin, yüksek derecedeki sıcaklıklarda pişirilmesi sonucunda elde edilen boşluklu malzemeye seramik denir. Seramik fayanslar, geçirimsizlik sağlanması maksadıyla bir sır tabakasıyla kaplanmış seramiğin özel halidir. İlk pişirmenin ardından sır maddesi sürüldükten sonra 2. sefer pişirme işlemi gerçekleştirilerek geçirimsiz, boşluksuz ve sırla kaplanmış fayans ortaya çıkarılmış olur.

Fayans Seramik Kaplama Nasıl Kullanılmalıdır?

Herhangi bir zemine fayans seramik kaplama yapıldığında, yüzeydeki derz kalıntıları kurumadan temizleme işlemi gerçekleştirilmelidir. Çünkü yüzeyde kalan derz dolgu kalıntılarının kuruduktan sonra temizlenmesi zorlaşır. Kullanıma başladıktan sonra ise döşeme alanına göre belirli aralıklarla fayanslar temizlenebilir. Sırlı karolarda çizilme riskinden dolayı toz şeklinde temizleyicilerden ziyade krem veya jel temizleyiciler kullanılmalıdır. Bu durumlara özen gösterildiği takdirde, uzun süreli kullanım sağlanır.

Boya Badana

Boya Badana

Herhangi bir mekana ait dekorasyonu tamamlayan önemli araçlardan biri duvarlardır. Bu nedenle, duvar dekorasyonunun özenle gerçekleştirilmesi ve duvara uygulanacak boya badana renk seçiminin, doğru olmasına dikkat edilmesi gerekir. İç mekan dekorasyonlarında, duvar yüzeyine karar verildikten sonra uygulanacak işlemler sırasıyla gerçekleştirilmelidir.

Boya Badana Nasıl Uygulanır?

Eskiden inşa edilen duvarlar genellikle pürüzlü olan yapılardı. Bu durum da duvar görünümünü olumsuz yönde etkilemekteydi. Günümüzde ise duvarlar pürüzsüz bir şekilde ortaya konulmaktadır. Duvar dekorasyonunda duvarlara boya uygulanmadan önce badana yapılır.

Badanadan önce güzel bir yüzey elde edilmesi için duvara ince ve kaba bir şekilde sıva yapılmaktadır. Sıva koyu bir renkte olduğu için ortamı aydınlatmak maksadıyla sıvanın üzerine badana uygulanır. İç mekanda hoş ve estetik görünüm yakalamak için uygulanan badana için kıl ve plastik fırçalar, püskürtücü badana makinesi veya pompası kullanılmaktadır.

Boya badana uygulanmadan önce duvarda boşluk varsa kapatılır. Sonrasında da duvarın çok iyi bir şekilde temizlenmesi gerekir. Çünkü bazı leke ve kirler, duvara uygulanacak badananın kalitesini etkilemektedir.

Son dönemlerde ülkemizde kullanılan badana çeşitlerinden biri, sentetik ve yağlı boya badanadır. İçinde bulunulan ve vakit geçirilen mekanların görsel kalitesini epeyce arttıran boya badana seçimlerinde insan sağlığına uygun malzeme kullanımı da son derece mühimdir. Boya badana uygulanırken etraftaki eşyaların düzgün bir şekilde örtüldüğünden emin olunmalıdır.

    

Parke

Parke

Parke, yer döşemelerinde kullanılmakta olan bir kaplama türüdür. Doğal malzemelerden meydana getirilmesi sebebiyle parke zemin kaplamaları, yapı işlerinde yoğun bir şekilde kullanılmaktadır. Günümüzde orman ürünlerine olan hassas ve çevreci tutum nedeniyle masif ahşap yerine laminat parke ve lamine parkeler sıklıkla kullanılmaktadır. Parkenin yere montajı esnasında sertliği önlemek maksadıyla parke altına plastik şilte yerleştirilir. Bununla birlikte, parkenin duvar diplerinde estetik görünüm kazanması amacıyla en dip kenarlara süpürgelik montajı yapılır.

Parke Çeşitleri

Parkeler şu başlıklar altında incelenebilir:

  • Laminat Parke

Matbaada arzu edilen desen ve renkte basılıkağıda reçinenin emdirilmesi yöntemiyleoluşturulan kaplama levhalara, laminat parke denir. Laminat kaplamaların kaliteli türdeki ahşaba nazaran daha uygun fiyatlıolan 7-8 mm kalınlıktaki MDF, HDF ve yonga levhalar üzerine yapıştırılması yöntemiyle üretilir. Bütçeye uygun fiyatları ve kolay uygulanabilir olması nedeniyle günümüzde yaygın şekilde kullanılan dekoratif zemin kaplamadır.

  • Lamine Parke

Ahşap tabakaların birbirine yapıştırılması ve bunların üstüne nitelikli türdeki ağaç malzemeden ince bir kaplama yapılmasıyla elde edilir. Bu parkeler, genel itibarıyla 3 katmandan oluşur. Cilalı şekilde kullanıma sokulan lamine parkelere, montaj işlemi sonrası cilalama ya da düzeltme işlemi uygulanmasına gerek kalmaz.

  • Masif Parke

Geleneksel olarak ilk kullanılan parkelerdendir. Uygun nitelikte iyice kurutulmuş olan ahşabın 16-20 mm ölçüsündeki kalınlıklarda şeritler ve ince tabakalar biçiminde kesilmesiyle elde edilir.

173878881_936177883803754_5211311430048312370_n
Sohbeti Başlat
Merhaba! Size Nasıl Yardımcı Olabilirim?